02 808 91 60

Nieuwsbrief 30/06/17

Nieuws 3

Eerstdaags wordt het nieuwe jaar ingezet. Traditiegetrouw gaat dit gepaard met een aantal wijzigingen in alle domeinen van het dagdagelijkse leven.
Ook op fiscaal vlak is dit niet anders….
Vanaf 01/01/2017 is het op een eenvoudige manier mogelijk om via de site van MyPension.be toegang te krijgen tot jouw gegevens betreffende loopbaan als bediende, als arbeider, in militaire dienst én als zelfstandige.
In 2017 sleutelt de regering verder aan het initiatief om ook voor zelfstandigen zonder vennootschap, bovenop het vrij aanvullende pensioen, bijkomende pensioenvorming te voorzien tegen een gunstig fiscaal regime, namelijk de groepsverzekering. Het is voorlopig echter nog even wachten op de concrete voorwaarden om in te stappen in dit nieuwe pensioenspaarmodel.
In het kader van een efficiëntere administratieve vereenvoudiging op vlak van BTW werd er een ontwerp van Koninklijk Besluit voorbereid om de kwartaalvoorschotten (kwartaalaangevers betalen uiterlijk de 20ste van de 2e en de 3e maand van ieder kalenderkwartaal voorschotten) af te schaffen.
Nog andere wijzigingen staan ons te wachten, maar werden nog niet verder gespecifieerd. CFS Accountants volgt al deze ontwikkelingen op de voet en zal jullie verder informeren van zodra er meer concrete beslissingen volgen.
Ook ons kantoor streeft naar een efficiëntere aanpak op vlak van het voeren van de boekhouding. Eerstdaags stellen wij jullie het systeem van Codabox voor. Naast het manueel importeren van uw bankverrichtingen is het nu ook mogelijk om deze automatisch te importeren in uw boekhouding via codabestanden.
Wij sluiten onze allereerste Nieuwsflash af met jullie fijne feesten en vooral een gezond 2017 toe te wensen!

Vanwege alle medewerkers van CFS Accountants.